Купив я смартик і через пару днів затрусило мотор (так, що аж в сидіння віддавало). І звучок був не такий як відразу. Знайомі послухали, кажуть: "світить" кап. ремонт. Шукав я СТО два дні. Перечитав тонну відгуків і вирішив віддати авто в Smart Center (на вул. Кукурудзяній).
Авто прийняли. На слух підтвердили, що пробоема з клапаном, а детальніше пообіцяли розказати після розборки мотора. Згідний, механік не рентген

Я ще не звстиг добре вивчити своє авто, тому попросив хлопців діяти по такій схемі: я оплачую їм відразу розборку і зборку ходової, КПП і двигуна з усім навісним в будь-якому випадку. А вони мені після розборки надішлють список робіт і деталей, які на їхню думку уже пора замінити і суму для кожно пункта. Бо може я й не захочу вкладати в авто, якщо там багато проблем. Але за роботу я в будь-якому випадку плачу, навіть якщо заберу розібране авто не евакуаторі. Я два рази перепитав чи це можливо і мене запевнили, що проблем немає і в них Viber круглосуточно працює. І пообіцяли на наступний день почати, так як мій підйомник уже сьогодні має звільнитися.
Із дрібниць: попросив поремонтувати зовнішню і внутрішню ручки на правій дверці (заміна тросіків) і пневмо-поршні задньої дверки (бо не зручно тримати головою).
Зауважте, я не люблю тратити чужий час, тому всі мої розмови, як правило, короткі (20-30 сек). А у всіх випадках я пишу в чат (в даному випадку в Viber). Людина звільниться і спокійно відпише.
А тепер [цензура] проблеми:
- Через 4 дні я сам написав у Viber і запитав як ідуть справи і чи не забули повідомити, що почали ремонт. Бо ж Олександр сам обіцяв подзвонити як почнуть ремонт. Сказали, що в них форс-мажор і вони все ще не можуть здати ту машину, що на моєму підйомнику. Що там якесь старе корито і проблема з деталями. А я то запам'ятав, це було Рено Кенго десь так року 2008. В Кенго проблема з деталями ? Ну ладно. Припустим, що там дійсно щось екзотичне поламалося. "Лобом об землю били", що завтра до вечора мій мотор буде розібраний.
- Через 4 дні мені подзвонив Олександр і усно продиктував що потрібно замінити. Без цін і без фото. Що ж робити ? Попросився хоч приїхати і подивитися як то все виглядає. Ввечері я уже був в них в гаражі. Мотор висів прямо на смарті. Весь в болоті і в маслі. І мені сказали, що його знімати не будуть, так як технологія переборки передбачає тільки часткове опускання прямо на машині. Звичайно, що мити його також ніхто не збирався. Я запитав, чи не забули вони, що ще дверні ручки треба поремонтувати ? Сказали, що тросіки завтра мають прийти. Хоч саму дверку ніхто ще не розбирав. А може там і не тросік ? А може просто злетів тросік ?
- На насткпний день я запитав чи не можуть вони мені уже нарешті скинути список деталей і цін, як домовлялися. Олександр сказав, що в нього багато роботи і зробить пізніше.
- На наступний Олександр написав мені в Вайбері. Все готово: запчастини - 555$, робота по двигуну - 120$, робота по ходовій - 40$. Машину можна забрати завтра. Емм. А де список деталей ? Де ціни ? Ні, якщо дійсно все зробили, що я казав за 750$, то це не погано. Все ж, попросив розписати хоч трохи, а то звідки та сума взялася ? Прийшло фото із списком, накиданим від руки:
- Вкладиші шатунні - 30$
- Прокладка головки - 32$
- Сальніки клапанів - 3$
- Комплект ГРМ - 118$
- Фільтр масляний - 5$
- Фільтр повітряний - 9$
- Кільця поршневі - 53$
- Дроти заралення - 46$
- Свічі запалення - 35$
- Масло моторне 10w40 - 28$
- Клапана впускні - 30$
- Клапана випускні - 30$
- Амортизатори задні 2 шт - 80$
- Подушка двигуна центральна - 33$
- Ступиця в зборі 2 шт (передні) - 59$
І так, дверні ручки так і не працюють. Пневмопоршні задньої дверки не замінили (так і тримаю головою). Олександр сказав, що так і не прийшли запчастини і він подзвонить мені як прийдуть. Двигун на холостих сильно труситься (віддає в сидіння). Сказали, що не знають в чому проблема, в них таке вже не раз бувало і воно має само пройти через пару тис. км. Пластик місцями вимазаний, хоч я машину здавав після мойки. Мотор вимазаний, нічого не видно. Важко сказати чи не тече. Турбіна кидає масло, так ніхто її й не перевірив. Інтеркулер включається дуже рідко, хоч на вулиці жара (має працювати постійно).
Якось заїхав по дорозі на естакаду - замітив, що пластикового захисту днища немає. А було ж. Я навіть фото маю. Зчеплення дьоргає (я б сказав б'є). Про форсований розгін можна забути. На протязі двох наступних місяців замінив передні тормозні колодки, антифриз (так як мені залили старий), один тормозний циліндр і тормозну рідину (так як вона була ніби з болотом), акумулятор, сам поставив тросіки і пневмо-поршні задньої дверки. Як так ??? Я ж просив розібрати і сказати, що потрібно замінити. Хлопці напевно не розуміють що таке діагностика перед ремонтом.
Поїздив я пів року. Було три ходки на 120 км (до 3 тис. оборотів), а все інше - по місту (30% часу в пробках і на світофорах). Дзвоню до Олександра, що пора масло міняти. Уже є 10 тис. км. А він каже, що такий зайнятий, що тиждень, а то й два не получиться. Пообіцяв передзвонити як буде час.
Я сам через два тижні знову дзвоню і знову у нього все на місяць вперед розписано. А як же обіцянка ?
Впринципі я міг де завгодно замінити масло, але ж не можна, бо тоді їхня гарантія на 50 тис. пробігу пропаде.
Я ще пару разів дзвонив і отримував всілякі відмазки і обіцянки. Один раз він запитав чи є жалоби на мотор. Я сказав, що конкретно на мотор немає. І він сказав їздити ще 10 тис. км, а тоді замінимо масло. Дзвонив ще раз на 20 тисячах. Так і по цей день чекаю своєї черги. Пробіг уже 23 тис. км.
Наданий момент передня ступиця скрипить (А ступиці ж нові поставили. За пів року зносилися ?). І в мотора такі ж симптоми як були на самому початку. Надіюся, що не клапан. Недавно мене один кадр стукнув в бік. Так вискочив задом з парковки без включеної аварійки, що не замітив мене, бідолага. Повезу скоро на інший сервіс. Заодно розпитаю як їм результати роботи шарашкіної контори під назвою Smart Center (Львів вул. Кукурудзяна). І відпишу сюди. Я маю скріншоти всіх переписок. І викладу сюди, якщо вдруг ці горе-майстри будуть казати, що це видумана історія від конкурентів. Думайте, приймайте рішення