Smart Fortwo 2004, cdi 0.8 - или просто Пончик :)

Бортові журнали та перепис населення розумників

Модератори: SMARTDOC, AppleOskar, Max Dieand

Відповісти
Telurka
НовичОк
Автомобіль: Smart Fortwo 0.8 cdi 2004

Smart Fortwo 2004, cdi 0.8 - или просто Пончик :)

Повідомлення Telurka »

Вирішила завести бортовий журнал свого Пончика. Може комусь буде корисно, хоча дизеляки зараз рідкість... Може хтось порадить щось корисне і по темі ;) В будь-якому випадку мені легше буде згадати, що і коли на ньому робилось :)

Smart Fortwo 2004 р.в., cdi 0.8. Пробіг майже 150000 км. Чорного кольору, з червоними вставками.

Прийняла у розпорядження 06.11.14, у стані твердої 4+ (моя особиста думка). Зовні малюк доглянутий, салон в ідеальному стані. А от по залізу є питання.
Двигун. Мастило не тече, наче і не підїдає, буду ще дивитися. На діагностиці не змогли викрутити першу свічку (прикипіла), тому і компресію першого циліндра не виміряли. Другий і третій показали себе чудово. Сам двигун працює рівно, нарікань поки немає. Тому тримаю кулачки аби так і було надалі.
По електроніці на стенді теж проблем не виявлено. Хоча в мене є питання щодо роботи доп.обігріву - при його вмиканні індикатор не світиться (чи не працює сам доп.обігрів чи просто індикатор гакнувся..., маю надію на друге)

Щодо ходової
у липні цього року (07.2014) були замінені:
- амортизатори передні
- опори амортизаторів
- шарові опори
- стійки передніх стабілізаторів
- подушки двигуна передня та права
- задня поперечна тяга
- задній підшипник ступиці
- поддон
- втулки передніх стабілізаторів
- ремень генератора
також замінили мастила в коробці і двигуні :)

Вчора (14.11.2014) до ночі приводили до ладу наступне:
- передні колодки
- передні суппорти (заміна ремкомплектів)
- задні амортизатори (старі були ще рідненьки смартівські)
- задні колодки
- стояночні троси (також були ще рідні встановлені...)
(окремо пропишу подяку у відповідній темі ;) )

На черзі:
- діагностика доп.обігріву та термостату - перед зимою наразі найактуальніше :geek:
- виправлення маленької неприємності - сьогодні перестали відкриватися зсередини двері водія :cray: грішу на тросик.
- і встановлення "картонки" :tune:

Сьогодні залила повний бак дизельного палива pulse на ОККО. Цікаво наскільки все ж таки великий його апетит :drive:
Вкладення
IMG_1958.PNG
(440.66 Кіб) Завантажено 7463 разів
vitalkovel
Smartовод
Автомобіль: Smart Fortwo 0.8 cdi (2008)

Re: Smart Fortwo 2004, cdi 0.8 - или просто Пончик :)

Повідомлення vitalkovel »

Гарний Пончик! 8-) :smart:
Archer
Smartовод
Автомобіль: Smart 451(2014), ED(2014)

Повідомлення Archer »

Хоча в мене є питання щодо роботи доп.обігріву - при його вмиканні індикатор не світиться (чи не працює сам доп.обігрів чи просто індикатор гакнувся..., маю надію на друге)
Что имеется в виду? не горит лампочка свечей накаливания при включении зажигания?
Или дополнительный обогрев салона при переводе регулятора температуры на максимум?
У меня во втором случае тоже никакие индикаторы не включаются. Правда, и подогрев не сильно ощущается. Может, и правда не работает.
UNI
НовичОк
Автомобіль: Smart Cabrio 450

Повідомлення UNI »

Извините за глупый вопрос, а что такое доп. обогрев?
Dmitr
Smartовод
Автомобіль: Smart for two ev

Повідомлення Dmitr »

Доп обогрев -это блок нагревателей установленный в корпусе обдува(печки).При включении блок нагревается и обдувается штатным вентилятором -помагает быстрее отогреть замершие стекла при непрогретом моторе.Потребление около 30-40а.
UNI
НовичОк
Автомобіль: Smart Cabrio 450

Повідомлення UNI »

Dmitr писав:Доп обогрев -это блок нагревателей установленный в корпусе обдува(печки).При включении блок нагревается и обдувается штатным вентилятором -помагает быстрее отогреть замершие стекла при непрогретом моторе.Потребление около 30-40а.
Спасибо за ответ. А можно поподробнее. Может есть ссылка на это чудо устройство, где его можно купить/установить?
Огромное спасибо за инфо)

Я планировал купить вот это чудо для дополнительного обогрева: http://prom.ua/p53687676-avtomobilnyj-o ... tion_block но боюсь, что штатная проводка мне за это может отомстить)))
.:Igor:.
Администрация
Автомобіль: Mitsubishi Colt CZ3

Повідомлення .:Igor:. »

На сколько знаю, то доп обогрев присутствует только в дизелях.
По ссылке, что вы дали, то такая фигня есть у меня ))) гляньте в Ашане - она там меньше 200 грн стоит )) по сути она то дует... Но сказать, что ппц как нагревает, то нет ... Как по мне, то вещь бестолковая но я всё равно ее периодически включаю как доп обогрв ног ))
Dmitr
Smartовод

Повідомлення Dmitr »

Фото електронагревателя на 12в 60а(700Вт).Имеет 2 положения - 300 и 400Вт.Его размеры 12*25*1 см.
Вкладення
DSC08957.jpg
(135.86 Кіб) Завантажено 7526 разів
Aniolek
Smartовод
Автомобіль: Smart City 0.6 (2000)

Повідомлення Aniolek »

крутий у вас Пончик :in love:
ні гвіздка, ні жезлу!
Telurka
НовичОк

Повідомлення Telurka »

Archer писав:
Хоча в мене є питання щодо роботи доп.обігріву - при його вмиканні індикатор не світиться (чи не працює сам доп.обігрів чи просто індикатор гакнувся..., маю надію на друге)
Что имеется в виду? не горит лампочка свечей накаливания при включении зажигания?
Или дополнительный обогрев салона при переводе регулятора температуры на максимум?
У меня во втором случае тоже никакие индикаторы не включаются. Правда, и подогрев не сильно ощущается. Может, и правда не работает.
ттт зі свічками все гаразд і "пружинка" загоряється спочатку і гасне як і повинна.
я саме маю на увазі "дополнительный обогрев салона при переводе регулятора температуры на максимум? " має ж бути )))
Aniolek писав:крутий у вас Пончик :in love:
ні гвіздка, ні жезлу!
Дякую дуже! взаємно ;)
gobook
Партнер Клуба
Автомобіль: smart cabrio0.6 , cabrio 0.8D

Повідомлення gobook »

На щитке приборов должен отображаться желтенький индикатор доп.подогрева в случае включения температуры на максимум (до щелчка) и включения вентилятора печки.При работе двигателя на холостом ходу работает половина подогревателя,а при дальнейшей нагрузке весь подогреватель.Управляет этим процессом реле свечей накала и генератор.
Dmitr
Smartовод

Повідомлення Dmitr »

Индикатор.
Вкладення
0138.jpg
SPY
НовичОк
Автомобіль: Smart Fortwo 451 cdi (2009)

Повідомлення SPY »

Заправился крайний раз на ОККО обычным дизелем, и проехал почти на 100км меньше чем обычно на баке, сейчас залился на WOG, если расход станет на место то значит на окко такая хреновая соляра.

А касательно доп обограва у меня ничего не включается при максимально выставленной температуре. Дует холодным пока не прогреется. 451 смарт.
Telurka
НовичОк

Повідомлення Telurka »

Dmitr писав:Индикатор.
Ось саме така штука і не горить
Telurka
НовичОк

Повідомлення Telurka »

gobook писав:На щитке приборов должен отображаться желтенький индикатор доп.подогрева в случае включения температуры на максимум (до щелчка) и включения вентилятора печки.При работе двигателя на холостом ходу работает половина подогревателя,а при дальнейшей нагрузке весь подогреватель.Управляет этим процессом реле свечей накала и генератор.
да-да-да ))) чекайте на мене найближчим часом, я обов'язково зателефоную :) і запасайтеся кавою, чаєм та бутерами :) якщо ви розумієте про що я говорю ;)
Telurka
НовичОк

Повідомлення Telurka »

Забрала вчора малюка з Автодоки:
- двері відремонтували, трос замінили. тепер цікаво наскільки його вистачить :)
- додатковий обігрів тепер також працює і індикатор є ))) салон прогрівається швидше.

Правда перевіряючи рівень мастила в двигуні була сильно здивована - оскільки він був на мінімумі. Чи при попередній діагностиці його просто не перевіряли, чи воно з'їлося містичним чином (двигун ідеально чистий) не знаю... в обох випадках відповідь не радує. Поки долили літр - зараз показує трохи більше середини рівня. Буду спостерігати...

Відчуття за 2 тижні після заміни колодок і аммортизаторів: за гальма я тепер звагалі не турбуюся, притерлися і спрацьовують ідеально, і аморти також своє відпрацьовують - ямки і нерівності стали проїзджатися легше.

доречі про паливо. На паливі Окко пульс - витрата вийшла приблизно 4,7 л на 100км - у міському циклі з 50% заторів і тянучок.
заправилася на Шеллі 5 днів назад, проїхала лише 70 км, досі показує повний бак, поки це радує.
Anna84
Опытный Smartовод
Автомобіль: Smart City Coupe (1999)

Повідомлення Anna84 »

Поздравляю с обновленным Пончиком!!! Пусть он только радует ;) Машинка супер!
vitalkovel
Smartовод
Автомобіль: Smart Fortwo 0.8 cdi (2008)

Повідомлення vitalkovel »

gobook писав:На щитке приборов должен отображаться желтенький индикатор доп.подогрева в случае включения температуры на максимум (до щелчка) и включения вентилятора печки.При работе двигателя на холостом ходу работает половина подогревателя,а при дальнейшей нагрузке весь подогреватель.Управляет этим процессом реле свечей накала и генератор.
На 451 також повинен загоратись індикатор на щитку? :boss:
Telurka
НовичОк

Повідомлення Telurka »

нажаль, не знаю
Telurka
НовичОк

Повідомлення Telurka »

Потрібна порада:
позавчора їхала на вокзал загорівся індикатор аккуму - оскільки мене чекав поїзд - залишила Пончика на паркінгу і поїхала у відрядження. Вчора повренулася - при включенні системи індикатор аккуму так і не потух, але малюк завівся.
По дорозі спочатку почала мерехтіти підсвітка, а потім просто погасло світло... ввімкнула аварійку і тихенько допопвзла дододму. На останніх 100 метрах також зазбоїв індикатор передачі (показував три горизонтальні) риски. Як ви зрозуміли пережила нічогенький стрес .... Припаркувала, все вимкнула - ввімкнула заново - індикатори на місці, передачу показує правильно (була N), навіть світло зявилося, але певна що це не на довго...
я розумію, що потрібно везти на СТО, але питання в тому як везти? чи можна ризикувати і їхати своїм ходом?
SPY
НовичОк
Автомобіль: Smart Fortwo 451 cdi (2009)

Повідомлення SPY »

vitalkovel писав:
Вопрос к Автодоке, есть этот чудо догреватель на 451, так как я смотрю не только у меня он не горит
Telurka
НовичОк

Повідомлення Telurka »

Вриішила відписатися по давній проблемі.
Трабл стався через генератор - а саме полетіли щіточки в тар-тарари :) Щітки замінили, зробили ТО генератора, і все встало на свої місця. Аккум не міняли, не довелося. Виявилося, що в смартів генератор слабке місце, туди часто і густо залітає грязюка .. тому періодично потрібно робити ТО генератора і все буде в шоколаді :)

Відкрите питання, (яке знаю, що турбує не тільки мене), прогрів двигуна... взимку більше ніж на 2 краплі (вони ж яйця :) ) рівень не підіймається... З термостатом все впорядку, просто не може він прогрітися і все (((
1. наскільки це критично?
2. що робити щоб змінити ситуацію на краще?
cop
Smartовод
Автомобіль: smart pure 0.8cdi (2001)

Повідомлення cop »

У меня тоже дизель и по сильному морозу до 2 деления долго греется. Можно по старине закрыть радиатор спереди чтобы не обдувало. Ну я езжу ничего не закрывают)
SMARTDOC
☎ 0505266888
Автомобіль: SmartFortwo 451CDI и 453ED

Повідомлення SMARTDOC »

cop писав:У меня тоже дизель и по сильному морозу до 2 деления долго греется. Можно по старине закрыть радиатор спереди чтобы не обдувало. Ну я езжу ничего не закрывают)
Вот и зря. Не догретый дизель это нехорошо. Сказывается и на сроке службы, и на вашем здоровье. Я поставил картонку(плюс исправный термостат) и при минус 10 нагреваю до 3х делений за первые 8км пути городского режима. Соответственно в салоне ташкент довольно быстро. И остывает машина довольно долго, если работает разумеется. При длительной езде на расстояния в плюсовую погоду наблюдались даже подъёмы до 4х делений, что легко сбивается печкой на максимум.
sergey
НовичОк
Автомобіль: Roadster (2003) Fortwo (2004)

Повідомлення sergey »

У меня плохо прогревался(до 2х делений максимум), когда заправлял обычным дизелем на ОККО. Как только перешел на пульс - после 3-5км городского режима доходит нагрев до 3х яиц
SMARTDOC
☎ 0505266888
Автомобіль: SmartFortwo 451CDI и 453ED

Повідомлення SMARTDOC »

sergey писав:У меня плохо прогревался(до 2х делений максимум), когда заправлял обычным дизелем на ОККО. Как только перешел на пульс - после 3-5км городского режима доходит нагрев до 3х яиц
Просто или поменялась температура за бортом, или "отпустило" ваш термостат. Качество топлива на качество прогрева, да ещё и таким коренным образом, НЕ сказывается!
Відповісти