Smart 450 (0.6) 55л.с

Бортові журнали та перепис населення розумників

Модератори: SMARTDOC, Max Dieand, Sava

Відповісти
slaviklopush
НовичОк
Автомобіль: Smart 2000 0.6

Smart 450 (0.6) 55л.с

Повідомлення slaviklopush »

Довго думали що купити для автомобіля "вихідного дня" і зупинились на цьому прекрасному творінні :) за 2 дня експлуатації задоволений! :yahoo: :smart:
Вкладення
WP_20160319_18_14_32_Pro.jpg
slaviklopush
НовичОк

Re: Smart 450 (0.6) 55л.с

Сьогодні їду на СТО перевірити смарт, відпишусь що, як і почому :)
slaviklopush
НовичОк

Доброго дня усім :) був сьогодні на СТО (у Дениса на Березняках) перевірили все, нічого критичного( трошки надірвана моторна подушка, і застаріли сайлентблоки передні, майстер сказав що це стоять ще рідні з заводу, і вони вже зносились від старості просто, що мене дуже порадувало :)),
З мотором ніби все добре :) але порадили всетаки стежити за рівнем масла, і якщо що відразу дзвонити по всіх питанях і не соромитись :)

Ціна питання - 200грн + 100 грн чайових самому майстру :)

і того витрати:
1) за саму машинку 3700$,
2) діагностика 200 грн :)

P.S Номера видали які були, 0 грн :)
alex_xel
Smartовод
Автомобіль: smart fortwo `05

Повідомлення alex_xel »

А еще из-за сайлентов рычагов у Вас нету развала, едет она сама куда хочет, из-за этого же киселя не чувствуются убитые аморты и их подушки, стойки стабов так же скорее присмерти чем живые. Будете кататься убьете резину. На диагностике вам это может и не скажут, но по факту так и будет. На прошлой неделе только вот переприсовывал сайленты на такой же)) - "все хорошо только сайлентблоки свое отходили"))) А когда поменяете и аморты, могут появиться легкие призвуки шаровых/наконечников))
И все это понимаешь только когда меняешь и видишь результат, когда машину не узнать.
SMARTDOC
☎ 0505266888
Автомобіль: SmartFortwo 451CDI и 453ED

Повідомлення SMARTDOC »

Алексей, а с чего вы взяли, что ваш случай(опыт) универсален для всех? У каждой машины своя история и свои проблемы. Да, они бывают типичны для этого года выпуска, но отнюдь не обязательны.
slaviklopush
НовичОк

alex_xel писав:А еще из-за сайлентов рычагов у Вас нету развала, едет она сама куда хочет, из-за этого же киселя не чувствуются убитые аморты и их подушки, стойки стабов так же скорее присмерти чем живые. Будете кататься убьете резину. На диагностике вам это может и не скажут, но по факту так и будет. На прошлой неделе только вот переприсовывал сайленты на такой же)) - "все хорошо только сайлентблоки свое отходили"))) А когда поменяете и аморты, могут появиться легкие призвуки шаровых/наконечников))
И все это понимаешь только когда меняешь и видишь результат, когда машину не узнать.
Так що краще нічого не міняти, щоб нічого не було чути ? ;) зараз машинка їздить добре, без ніяких звуків/скрипів/ударів і т.д, на зимовій резині за 4 місяці хазяїн накатав 3 тисячі км( по його словам звісно) і резина ніби все окей, рівна, ніяка зі сторін не підїдена :)

+ на СТО мені сказали щоб дивився за рівнем масла і через 1к км можна заїхати знову до них і перевірити чи все так як і було :)
alex_xel
Smartовод

Повідомлення alex_xel »

Менять надо обязательно, сайлентблоки там давно раслоились и развалились. Хотя бы их для начала.
Когда вынимаешь рычаг внутренняя обойма вообще выпадает, по сути у вас колеса едут отдельно от балки. Вам может казаться что все ок, но это только потому что вы не знаете как оно когда все ок :)
IMAG0804.jpg
Пальцем ткнул его его а он и выпал...
IMAG0801.jpg
После перепресовки, все машина совсем другая будет
IMAG0807.jpg
з.ы. А масло надо уметь самому проверять, ибо ездить каждую тысячу на СТО это абсурд.
alex_xel
Smartовод

Повідомлення alex_xel »

Sergey_KIEB писав:Алексей, а с чего вы взяли, что ваш случай(опыт) универсален для всех? У каждой машины своя история и свои проблемы. Да, они бывают типичны для этого года выпуска, но отнюдь не обязательны.
Согласен что для каждого может быть по своему, но в плане ходовой если не меняли сайленты то очень сомневаюсь что делали что либо другое. Частный случай может быть с подшипником ступицы или могут еще шаровые быть относительно живыми если ездили по хорошим дорогам, а вот в случае с резиной(сайленты, втулки) тут это скорее правило чем исключение.
Нет смысла рассказывать что это все не связаные вещи, рычаг по сути держиться на сайлентах соотвецтвенно если им хана то гуляют они куда хотят, тянут за собой стаб, при этом подушки амортов та же резина которая так же высохла за эти годы, и тоже дополнительно ходит вместе со всем кулаком. Тут не надо вообще быть экспертом в смартах, так в любой машине происходит с нижними рычагами, если они оторваны то рано или поздно они разобьют всю ходовую.
Развал/сход выставить без живых сайлентов - эм... ну тут надеюсь Вы не будите говорить что бывают исключения? :)
Дядя Коля наш клубный тоже подтвердит :) и скажет опять мне газовый балон заправлять чтоб провернуть наконечник смарта...)) Я уже думал ему ключ какой-то сделать и подарить для тяг, видя как они ему даються)))(мы с ним в одном ГСК)
Востаннє редагувалось 22 березня 2016, 10:21 користувачем alex_xel, всього редагувалось 1 раз.
slaviklopush
НовичОк

alex_xel писав:
з.ы. А масло надо уметь самому проверять, ибо ездить каждую тысячу на СТО это абсурд.

та ні за маслом я сам дивлюсь, причому кожного ранку :) майстер сказав взагальному заїхати на ТО через 1к

P.S і так думаю напевне буде краще всетаки замінити всі сайленти...ато якщо він сказав що вони ще рідні...значить вони такі самі як на вашому фото :( дуже дякую за фотографії! коли буду міняти також відпишусь що там і як :)
alex_xel
Smartовод

Повідомлення alex_xel »

Могу еще фотку подушки аморта подкинуть)))
IMAG0906.jpg
Я ничего сам не придумываю, почитайте отчеты других смартоводов, все через это проходят, одни и те же детали.
slaviklopush
НовичОк

alex_xel писав:Могу еще фотку подушки аморта подкинуть)))
ех...і подушки амортизаторів значить буду міняти...але треба трошки ще підзбирати :)
alex_xel
Smartовод

Повідомлення alex_xel »

slaviklopush писав:
ех...і подушки амортизаторів значить буду міняти...але треба трошки ще підзбирати :)
Подушки могут подождать, по сути там много чего может подождать, а вот сайленты не особо. ;)
slaviklopush
НовичОк

alex_xel писав:
slaviklopush писав:

Подушки могут подождать, по сути там много чего может подождать, а вот сайленты не особо. ;)
+ питання температура максимально піднімається до 2 яєць :) тобто 60 градусів, це не норма як я зрозумів норма це 80, виходить що термостат не справний, хотя зараз було досить холодно. Питання: критично чи не критично ? симптопи, на що впливає ?)))

Дякую! :)
Loyenkosv
НовичОк
Автомобіль: Smart Fortwo 0.6 2002 год

Повідомлення Loyenkosv »

Так же в свое время на СТО говорили что все хорошо по движку, компрессия в пределах нормы (2002 год, 0,6). Но после замены масла и расходников, начал жрать масло. И спустя 4 месяца все-таки пришлось делать капиталку. Так что в любом случае стоит к этому готовиться, как мне это и говорили) Говорю и Вам)))
slaviklopush
НовичОк

Loyenkosv писав:Так же в свое время на СТО говорили что все хорошо по движку, компрессия в пределах нормы (2002 год, 0,6). Но после замены масла и расходников, начал жрать масло. И спустя 4 месяца все-таки пришлось делать капиталку. Так что в любом случае стоит к этому готовиться, как мне это и говорили) Говорю и Вам)))
Не дуже радісний прогноз... Але як я зрозумів можливо у вас був рідний двигун, а у мене як я підозрюю вже інший або капіталений, тому що те що він відкатав 172 000 і в ідеалі малоймовірно :)
Loyenkosv
НовичОк
Автомобіль: Smart Fortwo 0.6 2002 год

Повідомлення Loyenkosv »

slaviklopush писав:
Loyenkosv писав:Так же в свое время на СТО говорили что все хорошо по движку, компрессия в пределах нормы (2002 год, 0,6). Но после замены масла и расходников, начал жрать масло. И спустя 4 месяца все-таки пришлось делать капиталку. Так что в любом случае стоит к этому готовиться, как мне это и говорили) Говорю и Вам)))
Не дуже радісний прогноз... Але як я зрозумів можливо у вас був рідний двигун, а у мене як я підозрюю вже інший або капіталений, тому що те що він відкатав 172 000 і в ідеалі малоймовірно :)
Может может))) Вот у меня при покупке 85 тыс. Но ясен пень что на 100 тыс. там больше, может и еще больше) Но и второй момент, что скорее был у меня, залили присадок, чтоб компрессию выровнять, а после смены масла уже двигатель показал себя.
SMARTDOC
☎ 0505266888

Повідомлення SMARTDOC »

alex_xel писав:Нет смысла рассказывать что это все не связаные вещи, рычаг по сути держиться на сайлентах соотвецтвенно если им хана то гуляют они куда хотят, тянут за собой стаб, при этом подушки амортов та же резина которая так же высохла за эти годы, и тоже дополнительно ходит вместе со всем кулаком. Тут не надо вообще быть экспертом в смартах, так в любой машине происходит с нижними рычагами, если они оторваны то рано или поздно они разобьют всю ходовую.
Развал/сход выставить без живых сайлентов - эм... ну тут надеюсь Вы не будите говорить что бывают исключения? :)
Во первых: убитые сайленты в Смарте сазываются только на комфорте езды и износе резины немного. Все остальные элементы подвески никак не страдают из за этого. И меняются отдельно по мере их износа.
Во вторых: Развал на Смарте никак не регулируется. Только схождение и нарушить его без травм подвески весьма не просто.
SMARTDOC
☎ 0505266888

Повідомлення SMARTDOC »

slaviklopush писав:ех...і подушки амортизаторів значить буду міняти...але треба трошки ще підзбирати :)
Не торопитесь всё менять начитавшись на сайте. Вам Макс всё и так скажет, что нужно, а что подождёт
alex_xel
Smartовод

Повідомлення alex_xel »

Sergey_KIEB писав: Во первых: убитые сайленты в Смарте сазываются только на комфорте езды и износе резины немного. Все остальные элементы подвески никак не страдают из за этого. И меняются отдельно по мере их износа.
Во вторых: Развал на Смарте никак не регулируется. Только схождение и нарушить его без травм подвески весьма не просто.
Любой более менее адекватный развальщик с вами будет вкорне не согласен :)
Подумайте просто логично, если сайленты убиты/оторваны рычаги в горизонтальной плоскости двигаються? Тоесть раздвигаються сдвигаються... Что будет при этом с сход/развалом? да регулируеться только сход, но и именно сход влияет на износ резины, на любой машине.
Ладно, вообще не вижу смысла это выяснять, все уже давно выяснено до нас))), темболее в этой теме. :crazy:
з.ы. И вообще я ниразу не агитировал что либо менять, - это был исключительно прогноз))
slaviklopush
НовичОк

3) заміна термостата(так як температура максимум до 2 яїць піднімалась ) заміна передніх ричагів(в зборі), стойки стабілізатора, тормозні диски і колодки - 5500 все разом з роботою
4) шиномонтаж і відкатка 2 дисків - 400 грн , + з ліва 2 диска просто ідеальні, а диски з права задній трошки був кривий а передній ніби пережив 2 світову :( в поганому стані, візуально не видно але весь ніби розсипається, від корозії...і від ударів...чи як воно там..хз :cray:

+ на черзі заміна задніх амортизаторів:)
slaviklopush
НовичОк

Купив оригінальну магнітолу, з виходом на AUX + CD чейнджер в подарок :)
ціна 600 грн, коли поставлю на машину і все буде працювати окей, відправлю ще 200 грн на рахунок людині в якої купував :-P
так як ціна дуже хороша! ну як на мене :)
slaviklopush
НовичОк

5) діагностика-заправка-бактеріалка, 450 грн ;

+ коли приїхав на перевірку кондиціонера фреону не було зовсім тому заправили ультрафіолетову рідину на випадок якщо десь є дирка, і не помилились, в день коли заправили тестував кондиціонер, працював дуже добре і справно, а вже на другий день коли вирішив перевірити як кондиціонер, холодне повітря вже закінчилось :)

6) заміна задніх амортизаторів, 2300 грн;
slaviklopush
НовичОк

7) заміна переднього диску, так як з однієї сторони пішла тріщина, його заварили, але через 2 тижні тріщина зявилась з іншої сторони...
диск сам по собі поганий - 1100 грн

8) ремонт рульової, заміна хрестовини (в зборі) , так як руль в один момент почав ну дуууже туго крутитись :) 1000 грн
slaviklopush
НовичОк

Можу добавити що бралась машинка як для "вихідного дня" але ну дууууже сподобалась як мені так і дівчині :) і вже намотали 4500 тис/км
slaviklopush
НовичОк

намотано 10 000 км :)

9) заміна рульових тяг - 900 грн
slaviklopush
НовичОк

непомітно пролетіли 17000

10) замінений датчик поворота руля 650 грн - так як не працював сигнал, і висвітилась помилка подушки безпеки.
11) замінена моторна подушка, передня 1500 грн - так як при рушанні з місця і переключенні передач ( 1-2 і деколи 3 передачі, був глухий удар, я думав що щось не так зі щепленням)
12) заміна передніх амортизаторів 2400 грн - машина стала трошки вищою ) пропали незрозумілі звуки і удари на нерівностях і ямах, + стала набагато краще триматися дороги, P.S якби знав поміняв би одразу після покупки :)
13) поміняв амортизатори стікла багажника 400 грн - коли стало холодно зовсім перестали тримати, і після удара по голові вирішив заміни, результатом задоволений :)

за 17000 тисяч пробігу дуже задоволений машиною, приносить тільки радість, ніколи не жалію що купили :)
Відповісти