Білий дим стовпом і жор масла

Модератори: SMARTDOC, AppleOskar

Відповісти
giboner
Smartовод
Автомобіль: MB W 123

Білий дим стовпом і жор масла

Повідомлення giboner »

Всім привіт.
Вчора в дорозі сталася халепа...
повільно почали падати оберти, тяги не стало і машина задимілася і температура двигуна почала підніматися до максимального значення!!! При цьому масло до виїзду було і було вдосталь...
коли зупинився, то зрозумів, що почало тупо горіти масло при роботі двигуна.
Машина постояла, я долив масла і дотягнув додому (коли їхали, то вона теж диміла, але вже не так сильно).
Зранку виявив, що масло майже в двигуні було відсутнє... Я залив нове і завів. Дим не зник за ніч нікуди...
Що це може бути? підозрюю, що це капіталка мене настигла:(
смарт форту, 1998 року. пробіг більше 100 000 точно, а скільки точно ніхто не знає!
SmartOS
Модератор
Автомобіль: ED (2013)

Re: Білий дим стовпом і жор масла

Повідомлення SmartOS »

так рєзко може задимітися і горіти масло при поломці поршньової групи - маслоз'ємних та компресійних кілець, чого й тяги не стало.
але їхав, майбуть, не слабо, так? не 100 км/год...
giboner
Smartовод

Повідомлення giboner »

до 100 км... більше 100 їжджу рідко, бо по ямах не дуже комфортно їздити з такою швидкістю.
PUG
Smartовод
Автомобіль: Smart City 0.6 (2000)

Повідомлення PUG »

Так резко и с потерей тяги, не турба ли часом умерла?
Звук при езде нормальный?
giboner
Smartовод

Повідомлення giboner »

звук наче нормальний ...
При їзді машина вже не прискорювалася, як це буває завжди, а дуже плавно набирала хід. і максимум до 80 км.
якщо турба померла, то чому ж тоді масло вижирає повністю і дим білий стовпом... ?
Цікаво чи було вже в когось таке подібне і в який бюджет приблизно стане полікувати малюка!
PUG
Smartовод
Автомобіль: Smart City 0.6 (2000)

Повідомлення PUG »

На сколько знаю, тухлая турбина тоже масло поджирает.
Есть мысль, выкрутить и посмотреть на свечи, если в масле, более чем ясно - "привет капиталка".
неплохо было бы сделать замеры компрессии и проверить датчик ЕГР

У меня дым не белый а сизый, масло жрет как лошадь (было дело и 2л. доливал), но при этом набирает обороты на раз-два, готовлюсь к ремонту.
giboner
Smartовод

Повідомлення giboner »

Віталя, привіт!
Турбіна то піджирати може, але ж 4 літри на 20 км... (саме стільки заливав масла щоб доїхати додому...)
Щодо свічок, і компресії, то ще на автодокі мені міряли кілька місяців тому, то було по 7,4 в циліндрах + наліт на свічках.
Пачики сказали, що діагноз не дуже хороший, але ще поїздить...
Походу доїздилася:( Проте, ще не возив машинку на лікування. Часу немає. Як звожу, то відпишуся, що це було.
А де вирішив ремонт робити? І чому саме там?
.:Igor:.
Администрация
Автомобіль: Mitsubishi Colt CZ3

Повідомлення .:Igor:. »

Что-то мне кажется, что прогорел клапан.
SMARTDOC
☎ 0505266888
Автомобіль: SmartFortwo 451CDI и 453ED

Повідомлення SMARTDOC »

Игорь, прогоревший клапан не даёт жор масла такой. Да и работать ровно он не будет, так как сразу минус цилиндр из трех.
Может быть и турба, если лопнула внутри и масло льёт в впускную магистраль, но в этом случае просто стяните нижний патрубок с интеркулера и найдёте там всё масло(должно просто полится оттуда)
Но я всё же склоняюсь к прогоревшему поршню, а это пичалька. Так как блок тю тю...кроме всего остального для капиталки.
Irma_smart
Новоприбывший
Автомобіль: Smart Mc 01 (2000)

Повідомлення Irma_smart »

Привет всем! У меня такая же картина, брала масло и точно так же пропала тяга по дороге на работу и повалил дым. Отвезли мой смартик на сто. Что то проясниться напишу.
giboner
Smartовод

Повідомлення giboner »

Ірино, доброго дня!
Який діагноз смартику Вашому поставили?
п.с. Свого ще не возив... все руки не доходять... Добре, що інша машина є і виручає у складний час.
giboner
Smartовод

Повідомлення giboner »

Поки чекав Ірину, то вже і собі вдалося звозити машинку на діагностику...
Результати печальні:
1. прогорів клапан. Інші 2 в печальному стані.
2. Натяжитель теж мабуть під заміну.
Причиною стала несправна робота турби, масло потрапляло в двигун і вийшло те, що вийшло... (пробачте мене механіки, якщо щось наплутав, передаю слова майстра).
Тому попадалово хороше...Хто знає де взяти задешево якісні деталі прошу поділитися посиланнями/контактами.
Irma_smart
Новоприбывший
Автомобіль: Smart Mc 01 (2000)

Повідомлення Irma_smart »

Доброго дня, Анатолий! Мой смартик только в субботу 26.09 дождался очереди на диагностику. Приговор: капиталка, тоже из-за турбины и попадания антифриз в масло. Сори, могла перепутать, так как механик из меня не очень. Хотелось бы с кем то скооперироваться и заказать запчасти из Германии. Насколько узнавала то это в 2 раза дешевле как минимум. Пока тоже занимаюсь изучением рынка запчастей. А вобщем могу дать контакт где я обычно заказывала запчасти и на смарт и на вторую машину, никогда не подводили, к сожалению нет ссылки сейчас на телефоне на сайт, есть только isq 286 111 794. Удачи со спасением смартика!
giboner
Smartовод

Повідомлення giboner »

Ірино, я вирішив обійтися косметикою, а саме ремонтом головки (заміною клапанів, проточкою і т.д.) і заміною резинок.
Так як робити повну капіталку економічно не дуже вигідно... + крім "головки" (а точніше клапанів) все інше в дуже хорошому стані.
А от турбіну БУ доведеться ставити... Сподіваюся, що буде нормальна. Продавець запевняє, що все з нею ок. Це підтверджується і поверхневою діагностикою (люфтів немає і це вже добре).
booch
Smartовод
Автомобіль: Smart 451 Black Tractor

Повідомлення booch »

Форум поменял специализацию на вакансии да еще и в РФ?
Відповісти